Przyszłych kucharzy podzielono na dwie grupy wiekowe i ruszył profesjonalny kurs gotowania. Ale nie tylko, bo cykl spotkań to też - a może przede wszystkim - edukacja żywieniowa.
Dzieci dowiadują się tutaj, jak jeść smacznie, ale i zdrowo. Przykłady? Młodzi kucharze przygotowywali już smaczne, zdrowe i kolorowe kanapki, robili pyszne musli i dosłownie szaleli z rzeżuchą, która - jak wiadomo - ma mnóstwo witamin. Nie obeszło się też oczywiście bez nauki trudniejszych kucharskich sztuczek, choćby rozwałkowywania ciasta. A gdy już ciasto było rozwałkowane, to kursanci przygotowali z niego świąteczne pierniczki, które później dekorowali. Teraz robią inne specjały.
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?